OverGround Magazin

!szkafander- straight friendly house clubbing. MIXPREMIER!!44!!

2017. április 13. - OverGround Magazin

unnamed.jpg

A !szkafander mindig is egy elég rendhagyó partyszervező csapat volt, ezért most is egy olyan helyszínen tartja meg a come-back buliját, ahol még nem volt melegparty, a Müsziben. Mixpremier itt a magazinon! 

A magát straight friendly-ként aposztrofáló paryt brigád 2011-ben tartotta az első buliját egy meglepő és emlékezetes helyszínen: a városligeti Pántlikában. Az évek során sok minden megváltozott körülöttük, csak a céljuk maradt ugyanaz: a közösség fogalma felől megragadni a bulikat, és a kliséktől távol, erős underground zenei kontenttel felrázni a lapos közeget.

„Sokan azt gondolják, attól jó a buli, ha jól felpumpáljuk a résztvevők számát, pedig annak szokszor az az eredménye, hogy jellegtelenné válik a party, mert a legkisebb közös nevező határozza meg. Mindenkinek tetszeni talán lehet, de az biztos, hogy semmi karakteres nem sül ki belőle. A lényeg inkább az, hogy tudd, te ki vagy. Akkor úgyis megtalálnak azok, akikkel egy húron pendülsz, és az egész éjszaka egy óriási összekacsintás lesz.”

A buliszervező csapat eddigi legnagyobb húzása az volt, amikor 2012 elején szinte véletlenül útjára indította egy Kazinczy utcai kiskocsmában a !Tape nevű heti sorozatot, amely összességében öt évig futott. Addig a meleg szcénában egyáltalán nem voltak heti bulik, úgyhogy a csütörtöki !Tape bombaként robbant az éjszakába. Alig egy évvel később már teltházas bulikat tartottak a nem éppen aprócska Ankertben, és számos olyan, főleg house vendég dj-t is meghívtak, akik szellemiségben erősen kapcsolódtak hozzájuk, és legfőképp house-t vagy technót, esetleg nu-discót játszottak. Ennek a nyitott szellemiségnek a hatása annyira erős lett, hogy ugyanebben az évben már a Sziget Fesztivál Magic Mirrorjában is fellépett a formáció, és azóta is minden évben kap ott egy-egy elég erős éjszakát. Öt év azonban bőven elég ahhoz, hogy az ember valami újra vágyjon...

„A rutin nem tesz jót, hagyni kell, hogy valaki más vigye tovább, amit egyszer elkezdtél. Az Ankert ráadásul változni szeretett volna, és ebbe mi nem fértünk bele: az állandó nógatásuk, hogy poposodjunk, végülis ráébresztett bennünket is arra, hogy ideje kilépnünk a megszokott kereteink közül. Egy rövid ideig ugyan gondolkoztunk még azon, hogy máshol vigyük tovább a hetibulikat, de aztán hamar rájöttünk, hogy sokkal jobban lehet mind a saját, mind a közönségünk energiáit havibulikban koncentrálni. Végülis egy szűk skatulyává vált a számunkra ez az egész, és mi magunk se nagyon vettük észre, miben vagyunk, annyira megszoktuk már. Csinálja más, ha ezt akarja.”

A hetibulik lezártával a !szkafander ismét random módon, lehetőleg olyan helyszínekre tervezi a bulijait, ahol sosem, vagy csak elvétve találkozunk a meleg szcénával. Fatma, Legars és Marion április 29-én tartja jó pár hónap pihenés után a következő bulijukat, hogy deep és tech house-szal töltsék meg a Müszi kávézóját. A lenti mixet pedig bemelegítőként hallgassátok sokat!

- !szkafanderCrew press.

MIXPREMIER ITT AZ OVERGROUNDON! 

Facebook event itt!

unnamed_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://overgroundmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr812424441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása