OverGround Magazin

Minőségi filmek éjjele - Itt az Artmozik Éjszakája

2017. május 03. - Bodor Máté

artmozi17-cikkbe-v01-cut.jpg

Május 12-én ismét elfelejtik bezárni Budapest artmozijait, így a filmfalóknak újra lehetőségük nyílik, hogy a hungarikumnak is beillő művészmozikban élvezhessék a a közel- és a régmúlt filmes sikereit. Ha esetleg még nem döntöttél, hogy hova szeretnél menni, és mit szeretnél megnézni, akkor mi most segítünk. Csupán egyetlen karszalagot kell megvásárolnod, hogy végiglátogathasd az Artmozik Éjszakáját.

A Művészben a klasszikusok - mint például Chaplin Modern időkje és a Trainspotting mellett az elmúlt év filmes termését lehet újra a vásznon látni. A 2017-es Oscar-djazottakon (Kaliforniai álom, Holdfény, Érkezés, A számolás joga és A régi város) túl az év eddigi filmes sikereit is el lehet csípni: Páncélba zárt szellem, T2 Trainspotting, A Stylist.

A Puskinban igazi rendezői egényiségek köré szerveződik az éjszaka: Enyedi Ildikó Arany Medvés szerelmesfilmje, a Testről és lélekről, Kenneth Lonergan szívfacsaró története, A régi város, és Woody Allen régi Hollywoodot idéző mozija, Café Society mellett itt lesz Taika Waititi bűbájos-kalandos felnövéssztorija, a Vademberek hajszája is.

A Toldi a borzongani vágyókat tárt karokkal várja: a Titanic Filmfesztivál után a Nyers című kőkemény horror, valamint a Q-ügyosztály kalandjait is végig lehet izgulni: a világhírű dán bűnregényekből készült mozisorozat mindhárom részét, így a Nyomtalanult, a Fácángyilkosokat és a Palackpostát is levetítik az éjszaka.

A Kino Cafe moziban a kisfilmek mellett a magyar alkotásoké lesz a főszerep: itt is látható lesz a Testről és lélekről, de levetítik a legújabbkori magyar filmgyártás legköltségesebb művét, a Kincsemet is. De olyan fontos filmeket is meg lehet majd nézni, mint az 1945, Az állampolgár és A martfűi rém.

A Tabánban a mozi közönségkedveceit vetítik újra: Teljesen idegenek, Stefan Zweig - Búcsú Európától, Az eljövendő napok, Én, Daniel Blake, A pótolhatatlan Werner doktor, Ha Isten úgy akarja, Üdvözöljük Norvégiában!, Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón…

Az esemény Facebook-eseményét itt találjátok, míg a bővebb programlistát itt.

Bodor Máté

A bejegyzés trackback címe:

https://overgroundmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr4112474951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása