OverGround Magazin

Kemény Zsófi egy zseni... avagy Sophie Hard - Piaci Rés

2017. május 25. - OverGround Magazin

ddddd-2.jpg

Kemény Zsófi, akit általában slamről,és az irásairól ismerhetünk, most előjött egy nagyon hiánypótló dologgal. Rap dalokat írt, érted rap dalokat?! Méghozzá nem is akár milyet, szexizmus ellenes, kormány ellenes, önirónikus dalok vannak a kis korongon. Csekkoljátok! 

A dalokat a csaknekedkislányos-ricsárdgíres Konsiczky Dáviddal rakták össze, összességében király pár szám lett, néhol picit gyenge a beat, de ezt kárpótolja a szöveg zsenialitása. Emlékszem, Zsófi még Hajós András műsorában említette, hogy rap dalokat ír, akkor csak mosolyogtam ezen, és most itt van, és imádom! Azt azért mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a szöveg azért inkább slam mint, hip-hop, de ettől lesz érdekes az egész. 

Első számban hozza elő rögtön a szexizmus témáját. Egy olyan országban, ahol a Parlementben nem beszélnek "nőügyekről", ott egy ilyen témát így feldolgozó dal létrejön, az hiánypótló dolog. Kemény Zsófi mindig is kritikus megfogalmazással állt oda dolgok mellé, vagy ellen. Itt is a női témákhoz vagy éppen a fiatal kori nihilhez is kritikus hangnemmel áll hozzá. A Lehel Piac című számban például a mai ifjúság és a kormány elcseszett dolgaihoz közelít abszurd humorral. Utolsónak persze kell egy "szerelmes" szám is...klasszikus, SE! Hallgassátok meg lentebb! 

ps.: megjegyezném azért a Sophie Hard névről előbb jut eszembe valami béna pornós csaj neve, mint egy hip-hop előadóé ;)

Zsirmon Norbi

A bejegyzés trackback címe:

https://overgroundmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr812535149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása