OverGround Magazin

Öt felhasználó akiktől kihullik a hajad - avagy 5 tipikus idegesítő profil

2016. október 29. - OverGround Magazin

gayappiii.pngPlanet Romeo, Grindr, Tinder… stb. Egy beszélgetés kapcsán előkerültek a randi oldalak és az azokra regisztrált egyének. Így jutott eszembe, hogy amikor még én is használtam akkor is milyen alakok mozogtak ebben a körben, és rájöttem hogy ez most sem változott. Így górcső alá vettem pár randi oldalt, és leírtam a tapasztalatokat, kiválasztottam 5 tipikus esetet ezek közül, amiket most kicsit részletezni fogok.

Emlékszel még arra, amikor először, vagy egy szakítás után először regisztrálsz egy társkeresőre? Persze, hogy emlékszel, hiszen mindenki megjárta már ezt az utat. Szépen kitöltöd a kis rovatokat, leírsz magadról mindent, még a cipőd méretét is, hiszen így nagyobb eséllyel talál meg a nagy Ő… se. Ezek után pedig jön, aminek jönnie kell, feltöltesz magadról mindenféle fotót, jobb esetben sikerül kiválasztanod egy-két képet, amin talán nem vágsz grimaszokat, és épp jól is nézel ki rajta. Ha ez megvan, már mehet is az ismerkedés.

Nézegetve a profilokat néhány kivétellel ugyanazokat az embereket látod mint régen, és konstatálod, hogy igazából nem csak neked nincs senkid, így kicsit jobban érzed magad, de nem sokáig, mert megérkezik az első delikvens aki szeretne tőled valamit. Már örülsz, hogy milyen kelendő vagy, pedig csak ez is egy lesz a többi közül…

Szex?!

Ez az a kérdés, amivel így első luftra az ember nem tud mit kezdeni. Végképp úgy, hogy egy ismeretlen ember írja ezt neked minden köszönés vagy beszélgetés előtt. De szokták mondani, ha lúd akkor legyen kövér, így meg is nézed hogy kit is rejt ez a három betűs böffentés, akkor látod hogy még csúnya is szegénykém.  Tehát amit adhatsz válasz, az körülbelül annyi hogy, igen, csak nem veled. De, ha nem akarod poénra venni, vagy megbántani az illetőt, akkor egy szimpla nem is megteszi. De mint tudjuk, az nagyon snassz!

Aki nem is az aki…

Ha már túlestél az előző illető sokkján, akkor elkezded újra böngészni egy pohár bor mellett az arcokat, meg is akad a szemed egy profilon, hiszen egy egész jól kinéző srác vagy lány képét látod magad előtt. Rá is mész a profiljára nagy örömmel, és konstatálod, hogy a leírtak alapján még passzoltok is, gyorsan írsz is neki pár sort, hogy mennyire, de mennyire megismernéd jobban (ergo nagyon jó lenne veled lefeküdni… a szerk.) majd tűkön ülve várod a választ. Aztán egyszer csak megérkezik pár kép kíséretében, és csak annyit tudsz mondani, hogy b@zd meg! Ez az érzés fog el, amikor meglátsz a képen egy teljesen másik embert, kicsit szőrösebb, kicsit csúnyább, kicsit kövérebb… de a miénk! Vagyis csak akarna lenni. Sose rakjatok fel kamu képet, inkább ismerjenek meg olyannak amilyenek vagytok, még ha nincs is hat kocka a hasatokon! Jajj!

a6dc79fcbad384a1329b47c274047ff3.jpg

De, én csak barátkozom!

A randi oldalak egyik legrosszabb típusát alkotják ők, akik igazából nem is tudom, hogy mit keresnek egy Romeón, vagy Grindren. Hiszen az ilyen oldalakra azért jár az ember, hogy megtalálja élete szerelmét, de jobb esetben is egy jó numeráért nézünk fel folyamatosan. De vannak azok az egyének, akik megtetszenek neked, írsz nekik egy csodás kis üzenetet, amit kimásoltál az előző delikvensnek írt leveledből, majd várakozással telve elküldöd. Kicsit később pedig jön a válasz, hogy ő csak barátkozik. Teljes lesápadás! Ugyanúgy jön a „Fuck it” reakció. Csak megjegyzem így mellékesen az ember egy kocsmában barátkozik, vagy a munkahelyén, esetleg a kutyafuttatóban, de egy randi oldalon?! Menjetek és barátkozzatok a való világban, itt meg hagyjátok magatok rábeszélni egy jó estére! Csókolom!

Komoly kapcsolatot?! Fujj…

Unod már a pár éjszakás kis szösszeneteket, és keresnél valakit, akivel esetleg előre is tudsz tervezni, nem csak azt, hogy mi lesz a mai program.  Persze, amikor ilyen társat keresnél, mindig csak azt találod meg aki nem szeretne komoly kapcsolatot. Sőt, igazából irtózik még a gondolattól is. Ha pedig felveted neki ezt a rémes ötletet, akkor letilt mindenhonnan, és még akár a telefonszámát is megváltoztatja, hogy még azt se tudd, hogy ő él-e vagy időközben meghalt. Szerintem ezek az ilyen randi oldalak legszörnyűbb esetei, hiszen így elég sok csodás kalandtól esnek el, de hát ők tudják!

Nem tetszem? Akkor dögölj meg! 

Gyerekek, hol van már manapság a tisztelet? Mondaná a nagyapám, ha nem halt volna már meg. De a lényeg van egy tök helyes srác/csaj, aki rád ír, de valahogy nem passzoltok, vagy nem tetszik igazán, esetleg alakul valami éppen egy másik delikvenssel (ez igazából még viccnek is rossz, a szerk.), de aki rád írt, találkozni akar veled. Tegyük fel, illemtudóan és teljesen normálisan közlöd vele, hogy nem szeretnél találkozni. Mi történik ilyenkor? Alapesetben mondja, hogy ok, aztán nem beszéltek tovább. Na, de ez a típus nem ilyen, ha ilyet merészelsz neki mondani, akkor még a sírban forgó üköregapádat is elátkozza, hiszen ő egy "nagyon jó pasi" és kár kihagyni, és a többi sületlenség. Tiszteljük már annyira egymást, hogy normálisan kommunikálunk. Jajj...

Szóval mind ennek a sületlenségnek a lényege, hogy nagyon furcsán megy manapság az ismerkedés ezeken az oldalakon vagy appokon. Persze csüggedni nem érdemes, hiszen a nagy Ő mindig ott van abban a nagy kupacban, csak le kell ásni a mélyére és jól fel kell onnan rángatni. Csak annyi hogy kitartást! 

Zsirmon Norbert

Kép: Veszprémi Gergő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://overgroundmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7011837235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása