OverGround Magazin

Tudom, mit nézel idén karácsonykor!

2016. december 20. - Bodor Máté

20141205reszkessetek-betorok.jpg

Jó, nem kell túl sok médiumskill ahhoz, hogy ez meg tudjam jósolni. Elég hozzá annyi, hogy ismerem a magyar tévénézők tömegeit, így látom, idén sem volt túl sok dolguk a tévék programinggal foglalkozó szakembereinek, amikor a karácsonyi műsorstruktúrát kellett összerakniuk.

Mert igen, vannak olyan részei a magyar karácsonyi tévézésnek, amit hatökrös szekérrel sem lehet elmozdítani. Volt már rá erre kísérlet, akkor majdnem tüntetést szerveztek az RTL Klub székházához, hogy meglegyen az éves Reszkessetek, betörők!-adag. Azóta az RTL presztízsévé vált, hogy ennek a filmtrilógiának le kell mennie az ünnepek alatt. Tavaly óta pedig aranyos kis reklámszpottal és hangzatos szlogennel is felhívják a figyelmet arra, hogy „Nincsen karácsony Kevin nélkül!” Itt azért szépen meglátszik a nézők igénytelensége. Nem vitatom, szórakoztató a film, én is röhögtem rajta eleget tizenpár évvel ezelőtt, hatására toltam végig a Pokoli szomszédokat az egészségesnél jóval többször, de mára nagyon idejétmúlttá vált. Egy mai gyerek már képen röhögi Kevint az első félóra végén, hiszen neki ma már elég lenne írni anyjának egy üzenetet Viberen/Messengeren/WhatsAppon: „Itthon hagytatok, te ribanc!” és az egésznek vége is lenne. A második rész talán most Trump cameója miatt kicsit érdekesebb lesz, de ugyanúgy idejét múlt, mint az első rész. A harmadikról meg a legelvetemültebb kevinerek is azt mondják, nem létezik.

Kevinék mellett azért lesznek még csodák a tévében (a karácsonyfa alatt meg pláne!), de egyik sem meglepő. Az animációs mesefilmsorozatok karácsonyi kiadásai mellett (Madagaszkár és Shrek), olyan szakállas műveket lehet elcsípni a hétvégén, mint az Igazából szerelem, a Sztárom a párom, vagy a csak bajszos Polar expressz. A Jégvarázs üdítő kivétel, Elzáék története MÉG nem elcsépelt.

Miután lemet a karácsony három szent napja, és mindenki el van telve a rengeteg kajától, meg elege van a rokonságból, leginkább a kanapén tölti a napjait, hogy a szilveszteri bulira összeszedje magát. Ekkor kerülnek elő a tévék raktárjaiból a legütősebb filmek, amiknek Bud Spencer és Terence Hill a főszereplői. A színészpáros összes munkáját elcsípheti a lelkes rajongó, ha ügyesen zsonglőrködik a távkapcsolóval, hiszen a Film+, Filmbox vagy más, hasonló nevű adón főműsoridőben, de az RTL és TV2 délutáni sávjában is megtalálhatja ezeket. A királyitévé meg remélem, előveszi az Ötvös Csöpi-filmeket, a lelkem csak ekkor nyugszik majd meg.

Nos, hát ennyi az én kis jelzésem. Van olyan gyanúm, hogy bejön, és akkor megkeres valaki az EzoTv-től és hamarosan saját műsorban veszem le a pénzrontásokat a kuncsaftokról és teszem át azokat az általuk megnevezett személyre. Én szerintem maradok a sorozataimnál az ünnepek alatt is, van bepótolni valóm, plusz darálhatóvá vált a Mozart in the Jungle harmadik, valamint a The Man in the High Castle második évadja, plusz lesz karácsonyi Doctor Who is, amitől pedig félek, hogy nagyon marveles lesz…

Boldog, kevines karácsonyt mindenkinek így előre is!

Bodor Máté

A bejegyzés trackback címe:

https://overgroundmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1012042833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása