OverGround Magazin

Projekt Showroom - képek a falon, képek mindenhol

2016. október 16. - OverGround Magazin

14589641_1153819068027445_7647547115981059642_o.jpg

Ahogy jön az ősz, az ember annál jobban keresi a beltéri programokat. Akár egy bulira, akár egy laza vasárnap délutáni kikapcsolódásra keres valaki időtöltést, manapság mindent lehet találni. Ha pedig nem akarjuk a mindennapi dolgokat követni, akkor érdemes valami újat keresni. Ilyen a Projekt Showroom mostani galériája-boltja.

Tovább

Sex&TheCity - Egy délutáni találka?!

just-not-into-him.jpg

Úgy egy hete jegyezte meg a lakótársam, hogy a délután háromra megbeszélt randi, nem is igazi randi. Kifejtette, egy ilyen eseménynek minimum a késő délutáni órákban kell kezdődnie, egyébként csak találkának lehet nevezni. Én ezek után utánanéztem, az etikett előírja-e, mikorra illik randit megbeszélni, és még sok másnak is.

Tovább

Életrevaló sznob picsák és a sorozatgyilkos - Kritika a Scream Queens 1. évadjáról

lll.png

Az amerikai média attól vízhangzott, hogy ez a sorozat egy „új kulturális jelenség”. Valóban kilóg a sorból, mert ehhez hasonlót még nem láthattunk, egyszerre modern és klasszikus; egy 21. századi szatíra, horror és komédia. Mondanám, hogy fekete komédia, de annál határozottabban véresebb. Az Amerikai Horror Story és a Glee alkotópárosának műve. Felkiálthatnánk, hogy végre egy sorozat, amely egyetemistákról szól, de ebben az esetben az egyetem csak a helyszín, mert a főszereplők viselkedéséből nem derül ki, hogy felsőoktatásban vesznek részt – ez a Scream Queens.

Tovább

Trevor - Dögöljek meg, mert más vagyok? Még mit nem!

trevor3.png

Az ifjúsági könyvek piacán az utóbbi években középpontba kerültek a kamaszok valódi problémái. A misztikus, fantasztikus irodalom mellett megjelentek a pszichológiai segítő kisregények. Ez a mű az egyéniség felvállalásáról, a hagyományos nemi szerepek és a heteronormativitás megkérdőjelezéséről szól.

A nemrég megjelent Trevor című könyv két történet keveréke. A tragikus körülmények között 2011-ben mindössze 14 évesen öngyilkosságot elkövetett Jamey Rodemeyeré és az 1994-ben Oscar-díj nyertes Trevor című kisfilmé.

Tovább
süti beállítások módosítása