OverGround Magazin

Versenytársat kap a Garcons és a Hello?

2016. szeptember 21. - OverGround Magazin

14352468_1704039469923180_8885452789282862410_o.png

Már egy jó hónapja napi szinten bukkan fel a Facebookomon a Vibe reklámja, látom, hogy egyre több ismerősöm érdeklődik az esemény iránt. Most beleástam magam, hogy mi a fene lehet ez.

Azt kijelenthetjük, hogy nem kell nagyító alatt keresni Budapest party-kultúrájában az LMBT-barát és LMBT-célközönségnek szánt bulikat. Talán a legnagyobb sikerrel a Garcons és a Hello fut, de persze nem szabad elmenni az Alterego hétvégéi mellett sem. Az évek során akadtak próbálkozások, több is, de ezek pár alkalom után elhaltak, nem tudták felvenni a versenyt a konkurenciával.

A Garcons és a Hello jól elfér egymás mellett, hiszen teljesen más közönséghez szólnak, mivel míg előbbi inkább a house rajongóit vonza, addig utóbbi a poposabb vonalat képviseli. Ebbe a stabilnak mondható állóvízbe placcsan most bele szeptember 24-én a Vibe a Gödör Klubban. A gerilla marketinggel operáló, eleinte csak kevés információt megosztó esemény az úgynevezett pop up stílust követi. Ennek az a lényege, hogy megszokott rutinba rövid időre felfordulást hozzon és ezzel megkavarja azt. Ez eddig elsősorban üzletekre és kiállításokra volt jellemző, amelyek megnyitottak a város egy adott helyén, hogy pár hét után eltűnjenek és egy teljesen más környéken bukkanjanak fel.

A Vibe egyik nagy vonzereje, hogy nem csak egy zenei stílusra koncentrál, hanem ötvözi magában a Garconst és a Hellót. Két külön tánctért hoznak létre, egyiket a house szerelmeseinek, míg másikat azoknak, akik a pop klasszikusaira szeretnék rázni. Ezeken túl pedig még egy különleges színházi performasszal is várják az érdeklődöket. A Willany Leó nevű improvizációs táncszínház arra próbál majd választ keresni, hogy meddig tart a művészet. A nézők kvázi egy nyilvános próbába nyernek bepillantást, ezáltal pedig beavatottá is válnak. 

Hogy mit jósolok a partynak? Elsőre nagyot szól majd, aztán a folytatás az annak a függvénye, hogy mennyire tudja hozni a folyton megújuló vonalat, ami elengedhetetlen tartozéka egy ilyen eseménynek.

Facebook event itt! 

Bodor Máté

A bejegyzés trackback címe:

https://overgroundmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1211733373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása