OverGround Magazin

Perfect Illusion – avagy Perfect Reality of GAGA

2016. szeptember 22. - OverGround Magazin

lady-gaga-perfect-illusion_jpg_faa96dc5a7cf674126f3ac9cfd8049a9.jpg

Energikus, Nosztalgikus és vérbeli Lady Gaga, ezekkel jellemezném a debütáló slágert, a Perfect Illusiont. Pontosan 3 évet kellett várni a Joanne című új lemezére. A kritikusok és rajongok is egyetértettek abban, hogy az utóbbi Artpop (2013) című lemez, enyhén szólva is bukás volt. Összehasonlítva a korábbi alkotásaihoz, szerintem elmondhatjuk, hogy az énekesnő most mutatja a legtermészetesebb oldalát. Ez már egy új korszak kezdete, búcsút inthetünk az űrből érkezett szexuálisan kiéhezett idegen lénynek, melyre a korábbi arculatok épültek. Itt és most, egy tehetséggel megáldott, bulizni és tombolni vágyó huszonéves képét mutatja meg nekünk, akivel bárki szívesen elmenne átpörögni az éjszakát. Egy szóval, sokkal emberibb lett a kép.

Valóban, meglovagolja az aktuális 80-as éveket idéző „nu-retro” pop-rock (kis elektronikával) hullámát, de ez a korszak nála nem csak egyszerűen divat, hanem mint – mindig is – inspiráció forrás volt.

Gaga egy iHeartStudio – nak adott interjú során elmagyarázta az szám mondanivalóját.

“Szerintem a legegyértelműbb jelentése az, hogy a szerelem miként a legmámorítóbb drog a világon,” - kezdte Gaga. “Annyira betépve érzed magad tőle, hogy észre sem veszed, hogy egy olyan kapcsolatban vagy, ami nem valóságos. Tudod, a modern kori küzdésünk az emberi kapcsolatokat illetően a közösségi médiában, és a végtelen képek sorával az Instagramon, a Twitteren és más közösségi oldalakon mind egyfajta tökéletes illúziókat hozunk létre magunkról, amelyekkel vagy a lépést próbáljuk tartani, vagy talán problémánk van azzal, hogy más emberek illúzióival tartsuk a lépést, és képtelenek vagyunk megtalálni a valósat ennek a tengerében.”

Szerintem Gaga tökéletesen megfogalmazta a posztmodern kor emberének problémáját, hogy már nem tudja megkülönböztetni, a valóságot és a fikciót, annyira egymásba fonódtak, ma már minden szimuláció.

Veszprémi Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://overgroundmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9411735663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása