OverGround Magazin

TEDxYouth@Budapest - világmegváltás huszonévesen

2016. november 10. - OverGround Magazin

tedxy-2016-2.jpg

Mi a közös egy „robotlányban”, egy építészben, aki átevezte az Atlanti-óceánt és egy gimnazistában, aki biotechnológiával foglalkozik? Mindannyian ismerik a változás és változtatás rögös útját, és másokat is arra motiválnak, hogy merjenek elindulni rajta. November 19-én, a hetedik TEDxYouth@Budapest konferencián ismét az ország leginspirálóbb fiataljait ismerheti meg a nagyközönség.

„Válts, változz, változtass” – ez az idei TEDxYouth@Budapest konferencia mottója, ahol 24 előadó osztja meg személyes tapasztalatait egyéni vagy rendszerszintű váltásokról a MOM Kulturális Központban. A rendezvényre látogatók többek közt megismerhetik, hogyan lehet egy súlyos baleset következményeit a javunkra fordítani, és hogy minden nézőpont kérdése, még a véges tér alakja is. Bemutatkozik az építész, aki átevezte az Atlanti-óceánt és a 17 éves gimnazista, aki biotechnológiával foglalkozik.

Az előadók azokat új típusú kezdeményezéseket képviselik, melyek már nem csak a pénzről és profitról szólnak, sokkal inkább a világra gyakorolt hatásunkról. A tudás iránti elkötelezettség, a valódi élmény, és egyfajta világjobbító szándék tudja életre hívni a tartós változást. A 24 fiatal, a UX designertől a néptáncoson át a fénymásoló-filmet készítő animációs cégvezetőig, mind ennek a változásnak a nagykövete.

tedxy-2016.jpeg

A TEDxYouth előadássorozat a TED, egy globális közösség kezdeményezéséből alakult ki, melynek tagjai hisznek az ötletek erejében, és abban, hogy ötletekkel az emberek viselkedésén, de akár a világon is változtathatunk. Témák és előadók sokszínűsége jellemzi a TEDxYouth konferenciákat, akikben a közös tulajdonság, hogy mindannyian 30 éven alattiak és mondanivalójuk van a világ számára.

Az előadók kiválasztása több körben zajlik, idén több mint 100 jelentkezőből válogatták ki a 24 fiatalt, akiket trénerek segítségével készítenek fel a rendezvényre. A cél az, hogy személyes élményeiken keresztül mutassák be kapcsolódásuk a kutatási területükhöz, munkájukhoz, hobbijukhoz, történetükhöz.

A TEDxYouth konferenciát a világ minden táján önkéntesek szervezik meg. A szponzori jegyek megvásárlásával a diákjegyek támogatásához járulnak hozzá a látogatók.

További információ a weblapon és a Facebook-eseményen.

A bejegyzés trackback címe:

https://overgroundmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr3611948293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása