OverGround Magazin

5 tanács, hogy ne légy boldogtalan meleg fiatal

2016. november 29. - Veszprémi Gergő

nelegyeboldogtalanmelegfiatalll2.jpg

Több felmérés bizonyítja, hogy a homoszexuális fiatalok boldogtalanabbak a heteroszexuális társaiknál. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden heteroszexuális boldog lenne, hanem csak arra hívja fel a figyelmet, nincs az életük azzal is megnehezítve, hogy szexuális orientációjuk miatt hátráltassák őket. Nem fogom felsorolni a széles körben elterjedt bűnlajstromot, amit a mai napig el kell viselniük meleg társainknak, ebben a konzervatív, homofób társadalomban. Helyette inkább adunk pár tippet, hogyan birkózz meg melegként az önbizalomhiányoddal.

  1. Túl sok terhet vállalunk magunkra

Egy meleg fiú számára, ha elakarja magát fogadtatni a többségi társadalommal, akkor kénytelen dupla terheket magára vonni. Nem elég 100% teljesíteni, hanem 110% kell teljesítenie. Nem elég férfiasnak lennie, hanem férfias férfinak kell lennie. Ez a „folyamatos kell” érzés –mivel teljesíthetetlen – szükségképpen szégyenbe csap át.

Először is semmi probléma nincs azzal, hogy sikeres szeretnél lenni. Azzal sincs baj, hogy heti ötször jársz edző terembe. A tanácsom, hogy a célod felé a saját tempódban haladj. Másodsorban pedig, hogy mindezt önmagadért csináld, és nem azért, hogy megfelelj a félisteneknek a Grindr-ön.

  1. A rossz csapatban játszunk?

Ha egy rakás szarnak érzed magad a körülötted lévő, sokszor vadidegen emberek gonoszkodása, nyomorult csesztetése miatt, ideje őket ignorálni. Próbálj a barátaidra figyelni, az ő véleményük, tanácsaik visszhangozzanak a fejedben és ne a fentebb említetteké. Természetesen ehhez fel kell ismerned, hogy kik az igazi barátaid, milyen szerepet játszanak az életedben.  Különbséget kell tenned a „dumálunk lógunk egyet” barát és a „most éppen nagyon szar életszakaszon megyek keresztül és beszélnem kell valakivel” barát között.

  1. Félünk a szerelemtől

Őszintén kérdezd meg önmagadtól, és válaszolj rá: van szeretet az életben? A legtöbbünknek van tapasztalata arról, hogy milyen hosszú időn át szeretet nélkül élni. Esetleg nem kaptuk meg a családunktól. A buliban nem éreztük azt, hogy a baráti kör tagjai vagyunk. A romantikus kapcsolatainknak már az előtt vége szakad, hogy kimondanánk a bizonyos szavakat: félünk közelebb engedni a másikat, vagy szabotáljuk a kapcsolatot. Bármi legyen is a magyarázatot, tényleg nehéz engedni és elfogadni a szeretetet, amit érdemlünk. A legfontosabb, hogy érdemes vagy a szeretetre, és te is adhatsz másoknak. Elviselhetetlen volna egy életen át „üres” szívvel élni. Ha úgy érzed belül megsérültél, akkor beszéld ki valakivel, vagy engedd el.

Szóval, ha készen állsz, változtasd meg a Tinder, Grindr profilod kiírását a „csak szórakozást keresek”-ről a „csak a szerelemért élek” vagy valami ehhez hasonló közhelyes pop sláger refrénjére.

  1. Nem szeretjük önmagunkat

Első lépes, hogy meg kell tanulnunk szeretni önmagunkat. Kezd azzal, hogy magasról teszel arra, hogy mások mit mondanak rólad, aztán fogadd el minden egyes részedet – szexualitásodat, bőrszínedet, kis karodat, nagy hátsódat. Miután ezt megtetted, tapasztalni fogod, hogy az önbizalmad az egeik száll majd.

  1. Mindenki jobban lesz

A tudomány és a jog a mi oldalunkon áll. Az, hogy a társadalom is elfogadja a meleg emberek létét, már csak idő kérdése. De a folyamatot fel lehet gyorsítani. Te magad is felelős vagy azért, hogy felvilágosítsd környezetedet, hogy megmutasd nem vagy különb, rosszabb, mint ők.  Légy bátor. Ne hagyd, hogy bűnbakot csináljanak belőled a szélsőségesen konzervatív emberek.

Befejezésül, még valami, tényleg jobb lesz, mert ti melegek is jobban fogtok lenni, ha tesztek érte. Rugdosd ki magad a boldogtalanság pocsolyájából, és kezdj el inkább építkezni.

A legjobb hely, ahol ezt elkezdheted, az te magad vagy, csak te vagy képes létrehozni saját boldogságodat. És ez a környezetedre is hatással lesz.

Veszprémi Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://overgroundmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr312008658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása